Over mij

Over mij

Taal is de rode draad in mijn leven. Nadat ik, Tim van Dun (1987), in 2006 mijn vwo-opleiding afrondde, ging ik Nederlandse taal en cultuur studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2010 studeerde ik als neerlandicus af in de richting Oudere Letterkunde: ik schreef een nieuwe editie van het achttiende-eeuwse treurspel Michiel Adriaansz. de Ruyter van Joannes Nomsz, voorzien van annotaties en achtergrondinformatie.

Een succesvol verlopen educatieve minor deed mij vervolgens besluiten het voortgezet onderwijs in te gaan als docent Nederlands. Na diverse kanten van het onderwijsvak te hebben gezien, onder meer via huiswerkbegeleiding en het geven van bijlessen, behaalde ik in 2013 mijn eerstegraads lesbevoegdheid aan het Instituut voor Leraar en School te Nijmegen, tegenwoordig Radboud Docenten Academie geheten. In de ruim vier jaar die erop volgden, heb ik diverse onderwijservaringen opgedaan op scholen in onder meer Breda, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen. Per 1 augustus 2016 ben ik met veel plezier werkzaam op het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Een school waar ik veel van mijn persoonlijke behoeften als docent en als mens kwijt kan: inhoud, discussie, kwaliteit en een kritische blik.

Mijn passie voor taal beperkt zich zeker niet tot het onderwijs. Het liefst houd ik me bezig met alle mogelijke uitingsvormen van taal. Mondeling doe ik dat als toneelspeler, zanger en stemacteur. Op schriftelijk gebied lees ik graag alles wat los en vast zit en schrijf ik over wat me bezighoudt.

Dat laatste heb ik maandenlang, al dan niet regelmatig, gedaan op mijn facebookpagina Zondagsschrijver. Intussen is de behoefte gegroeid dit platform te verplaatsen naar een eigen blog, dat als het aan mij ligt gestaag zal uitgroeien tot een volledige website, waarop al mijn bezigheden en projecten met betrekking tot taal tot hun recht komen.

Tot dat moment nodig ik u uit mijn blog te lezen, er al dan niet van te genieten, mij zonder enige schroom van feedback te voorzien en vooral, want dat is het voornaamste, te geloven in de kracht van taal.

Hartelijke groet,

Tim van Dun